ERKKI KOORT Kui seote Võrumaa kremlimeelsete eesmärkidega, tulen unenägudesse kummitama (20)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert, võrumaalane
Copy
Sõjavägi vajab harjutusala, kuid diskussiooni summutamine ei ole õige. Pildil: Tapa väljaõppekeskuse ajateenijad polügonil.
Sõjavägi vajab harjutusala, kuid diskussiooni summutamine ei ole õige. Pildil: Tapa väljaõppekeskuse ajateenijad polügonil. Foto: Toomas Huik

Meedias ja sotsiaalvõrgustikes on alanud klaperjaht ja kremlimeelsuse sidumine Võrumaa ja Nursipalu laiendusega. See ei ole õige ning ühiskonna lõhestamisest tuleb igal juhul hoiduda, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Sõda Ukrainas kestab ning on arusaadav, et inimesed on hirmul. Pole kahtlustki, et Eesti vajab kaitsmist ning sõjavägi vajab kohta harjutamiseks. Loomulikult soovib Kreml meie ühiskonda lõhestada, kuid me ei tohi ise selleks võimalusi juurde anda.

Laskealasid on kasulik rajada alati vastase rünnakusuundadele. Võrumaa on Venemaa rünnakusuund olnud nii paartuhat aastat. Esimese löögi võttis pea viiesaja aasta jooksul vastu Vastseliina linnus. Meile ei ole see üllatus. Paljudele Eesti inimestele näikse olevat, aga kummaline, et pannakse pahaks arutelu pidamist Nursipalu teemal. Sellel teemal on justkui valitsev arvamus ja vale arvamus. Kõik, kes Nursipalu osas küsimusi esitavad tembeldatakse lõhestajateks.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles