JAAN MIKK ⟩ Tark rahvas saab endale lubada tervist, võrdsust ja rikkust (3)

Jaan Mikk
, Tartu Ülikooli emeriitprofessor
Copy
Pildil olevat Tartu õpilased olid ühed nendest, kes sooritasid PISA testi ning aitasid Eestile kõrgeid tulemusi saavutada.
Pildil olevat Tartu õpilased olid ühed nendest, kes sooritasid PISA testi ning aitasid Eestile kõrgeid tulemusi saavutada. Foto: Kristjan Teedema

Rahvusvahelised haridusuuringud mitte ainult ei mõõda kooliõpilaste õppeedukust, vaid võimaldavad leida hariduse seoseid korruptsiooni, majandusedu, intelligentsuse ja muude ühiskonna arengut iseloomustavate mõõdikute vahel, kirjutab Tartu Ülikooli emeriitprofessor Jaan Mikk.

Tulemuste mõõtmine on tähtis, sest see annab meile võimaluse võrrelda end teistega ja vajadusel otsida teid uueks arenguks. Hariduses on õpilaste arengu ulatuslikuks mõõtmiseks PISA test (Programme for International Student Assessment): selle abil mõõdetakse 15-aastaste õpilaste teadmisi ja oskusi lugemises, matemaatikas ja loodusteadustes, kusjuures erilise tähelepanu all on õpilaste võimekus rakendada oma teadmisi ja oskusi elulistes situatsioonides.

Viimased PISA tulemused on avaldatud 2018. aasta mõõtmisest, kui osales 79 riiki kokku 600 000 õpilasega. Eesti õpilased lahendasid PISA teste kõige paremini Euroopas! Meie õpilastel on parimad teadmised ja oskused lugemises, matemaatikas ja loodusainetes.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles