Ene Kallas ⟩ Maha müüdud ja orjaks tehtud (15)

Ene Kallas
, toimetaja
Copy
Prügikast, prügikonteiner, konteiner, jäätmete kogumiskast, jäätmed, jäätmemajandus
Prügikast, prügikonteiner, konteiner, jäätmete kogumiskast, jäätmed, jäätmemajandus Foto: Arvo Meeks

Kui kõik algusest peale ära rääkida, siis ühel ilusal päeval olin maha müüdud. Kes müüs? Saaremaa vald. Kellele müüs? Suurele prügifirmale. Prügindus kui teada-tuntud legitiimne räpane kasumlik äri, mis ei küsi sellest, kas tahad või ei taha.  Sest mu oma armas kodusaar müüs mu maha...  kirjutab toimetaja Ene Kallas.

Hakkasin saama kirju, mis pöördusid minu kui kliendi poole. Ma ei ole midagi allkirjastanud. Mitte ühtegi lepingut sõlminud selle firmaga. Ausalt öelda pole enam mingit tahtmist ka. Siis aga selgus, et see ei ole üldse oluline. Sest leping on juba sõlmitud minu eest. Sõlmitud minust ja ilmselt veel paljudest inimestest n-ö üle rullides.  

Kui alguses pani see mind õlgu kehitama, et mis seal ikka, kui ori, siis ori, siis mu neutraalsest heatahtlikkuseni kõikuv meeleolu muutus, kui sain teate prügifirmalt, et minu prügikasti ei saadud tühjendada, sest seda polevat olemas. Tõestuseks saadeti fotod, kust oli mu prügikast hoolega välja kadreeritud. Ometi on see kolme tee ristist kenasti näha. Kui tulla otseteed külla sisse. Sai takistuseks ehk suur paekivitükk, mis on kaanele asetatud? Et tuul seda edasi-tagasi ei laperdaks? Sai takistuseks hoolimatus? Ei tea. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles