Erkki Koort ⟩ Kas Kaja Kallas «ekrestub»? (98)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
12.04.2023, Tallinn
Riigikogu istung. Peaministrikandidaat Kaja Kallas vastas riigikogulaste küsimustele ja sai mandaadi uue valitsuse moodustamiseks.
Foto Tairo Lutter, Postimees
12.04.2023, Tallinn Riigikogu istung. Peaministrikandidaat Kaja Kallas vastas riigikogulaste küsimustele ja sai mandaadi uue valitsuse moodustamiseks. Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Olenemata sellest, kas makse tuleb tõsta või mitte, ei saa Eestis enesele ükski valitseja lubada ülbet suhtumist oma kaasteelistesse, sedastab kirjanik Erkki Koort.

Peaminister Kaja Kallas on korduvalt väljendanud, et ei jaga EKRE vaateid ega kiida kuidagi heaks teisi alandavat või tõrjuvat käitumist. Siiski on viimased intervjuud ja esinemised kandnud sarnaseid jooni. See teeb mind murelikuks.

Paratamatu on see, et subkultuurid avaldavad vastastikku alateadlikku mõju ning seda teadvustamata ongi oht võtta üle maneerid, mis tegelikult ei ole omased. Kõige lihtsam näide on vang-vangivalvur või kriminaalpolitseinik-kurjategija liinis. Käitumisnormide alateadlik ülevõtmine on paratamatus ja näib, et see on juhtunud ka poliitikas.

Kommentaarid (98)
Copy
Tagasi üles