Andrei Kuzitškin Venemaa kui Z-epideemia allikas (3)

Andrei Kuzitškin
Copy
Demonstrandid Moskvas Vene ja Z-lippudega.
Demonstrandid Moskvas Vene ja Z-lippudega. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

​Paneb imestama, kuidas paljudele Venemaa ekspertidele meeldib arutleda põhjuste üle, miks venelased Putini režiimi kukutamiseks tänavatele ei tule. Vene ühiskonda süüdistatakse passiivsuses, liigses lojaalsuses, imperialistlikus mõtteviisis ja isegi arguses. Kuid peaaegu mitte keegi ei esita küsimust: miks peaksid venelased tänavatele tulema ja Kremli juhi võimu vastu protestima? Mis on Venemaal Putini võimu ajal sellist juhtunud, mis paneks inimesi Kremlile tormi jooksma?

Selle üle mõtiskleb publitsist Andrei Kuzitškin.

5. aprill 2023, Venemaa, Moskva. Tänavad on täis kalleid välismaa autosid. Kohvikud ja restoranid on rahvast täis. Tšehhovi-nimelises Moskva Kunstiteatris etendub «Protsess», Suures Teatris «Don Quijote» ja Tšaikovski-nimelises kontserdisaalis mängib Moskva riiklik akadeemiline sümfooniaorkester. Piletid hinnaga 100–500 eurot (kursiga 1 euro = 85 rubla) on kõikidele etendustele nädal varem välja müüdud.

5. aprill 2023, Venemaa, Tomsk. Tänavad on täis välismaa autosid. Trendikas restoran «Kuhterin», menüüs: Ribeye steik, Demi-glace, Aioli leivamisoga, hind 15 eurot. Restorani veinikaardil on 18 sorti Prantsuse šampanjat hinnaga kuni 620 eurot pudel. Oblasti draamateatri laval on näidend «Katja», filharmoonias on vokaalgrupi Viva kontsert.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles