Aivo Lill ⟩ Kuidas luua kõigile jõukohane automaks (7)

Aivo Lill
, matemaatik (EKRE)
Copy
Ummik Tallinnas Tartu maanteel.
Ummik Tallinnas Tartu maanteel. Foto: Teele Toova / Postimees

Mina olen automaksu vastu, sest aktsiisidena on «automaks» kütusehinna sees juba olemas. Aga hea küll, kui uus koalitsioon plaanib selle kindlasti kehtestada ning sellega 120 miljonit eurot aastas riigieelarvesse saada, siis vaatame, kuidas seda saaks võimalikult valutult teha, kirjutab matemaatik Aivo Lill.

Valdav osa Eesti inimestest on liiga vaene, et autot lihtsalt lõbu pärast omada. Auto on meie maal vajalik või lausa hädavajalik tarbeese. Ka Tallinnas, kui on vaja näiteks üks laps lasteaeda ja teine kooli viia, võtaks see ühistranspordiga terve igaviku.

Automaksuga ei tohiks karistada suuri peresid, kellel on mahtuniversaal. Automaksuga ei tohiks karistada maainimest, kelle ainus võimalus tööl või poes käia on autoga. Ja mõni maainimene vajab maasturit, sest suurel osal aastast ta teistsuguse autoga liikuma ei pääseks. Automaksuga ei tohiks karistada pensionäri või töövõime kaotanud inimest, kes tahaks ka vahel liikuda. Palju ta seda teha ei saa, sest kütuse jaoks tal niikuinii väga palju raha pole.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles