TÜ rektorikandidaadid ⟩ Kas viie aasta pärast on inimesi, kes eesti keeles õpetaksid? (1)

Martin Ehala
, arvamustoimetuse juht
Copy
14.04.2023, Tallinn
Otse Postimehest: Tartu Ülikooli rektorikandidaatide debatt. Pildil vasakult Toomas Asser, Raul Eamets, Jaak Vilo. Saatejuht Martin Ehala
Foto Tairo Lutter, Postimees
14.04.2023, Tallinn Otse Postimehest: Tartu Ülikooli rektorikandidaatide debatt. Pildil vasakult Toomas Asser, Raul Eamets, Jaak Vilo. Saatejuht Martin Ehala Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval, 20. aprillil valib Tartu Ülikool rektorit. «Postimees» võttis rektorikandidaatide debatil fookusesse rahvusülikooli jaoks eksistentsiaalsed küsimused ja erinevused tulid välja küll. Kas ülikool eelistab Eesti-kesksemat või rahvusvahelistumisele orienteeritud kandidaate, selgub varsti.

Rektoriks kandideerib ametisolev rektor neurokirurgia professor Toomas Asser, makroökonoomika professor ja sotsiaalvaldkonna dekaan Raul Eamets ning bioinformaatika professor Jaak Vilo. Kuigi nad on pidanud valimiskampaania käigus üle kümne debati, kurdavad ülikooli inimesed siiski, et raske on otsustada, kelle poolt hääletada.

Vikerraadio saatejuht Mirko Ojakivi kiitis rektorikandidaate pärast 13. aprilli reporteritunni saadet, et «debatt on küll hillitsetud, aga väga viisakas, analüütiline, ja olles hiljuti kokku puutunud valimisdebattidega, siis see kultuur on täiesti teistsugune». Kas ülikool on südamepõhjas otsustanud, et ametisolev rektor võiks jätkata ja konkurendid on vaid selleks, et asi oleks viisakam?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles