Ivo Rull ⟩ Ratas tegi Kõlvartist märtri, kel ei lasta ausalt kandideerida (12)

Ivo Rull
, kommunikatsiooniekspert
Copy
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart (vasakul) ja Jüri Ratas.
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart (vasakul) ja Jüri Ratas. Foto: Kollaaž / Madis Veltman

Keskerakonna volikogu otsus erakorralist kongressi mitte kokku kutsuda on halb sõnum selle erakonna toetajatele ning hea sõnum keskpartei konkurentidele, kirjutab kommunikatsiooniekspert Ivo Rull.

Otsus, mis sündis vaid ühe enamushäälega, jätab Keskerakonna vinduma sisemisse lõhestumisse. Jüri Ratas ja tema «mehed» keelduvad võtmast vastutust nadi valimistulemuse eest. Mihhail Kõlvarti tiib on aga jätkuvalt surutud pealinna võimumulli ega pääse Keskerakonna nägu üleriigiliselt kujundama.

Kindlasti ei lahendanud see otsus mitte midagi, vahest ainult pikendas Keskerakonnas juba mõnda aega kuhjunud sisepingeid. Möödunud aastal anti Jüri Ratasele pärast partei valitsuskoalitsioonist omal initsiatiivil väljamängimist erakonna sees see viga andeks. Ratas lubas toona erakonnakaaslaste, et tema juhtimisel tehakse parlamendivalimistel tugev tulemus, aga ta ebaõnnestus selles silmatorkavalt. Ise ta vastutust keskpärase valimistulemuse eest ei võtnud ning on nüüd hoopiski teinud hämaraid kokkuleppeid võimuliiduga, et kindlustada endale riigikogu aseesimehe koht.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles