MARTIN HELME ⟩ Praegust valitsust tuleb takistada nii riigikogus kui ka tänaval protestides (42)

Martin Helme
, EKRE esimees
Copy
Martin Helme EKRE valimispeol Hiltoni hotelli restoranis.
Martin Helme EKRE valimispeol Hiltoni hotelli restoranis. Foto: Eero Vabamägi

Valetajate viletsusvalitsust tuleb takistada nende hävitustöös, leiab Martin Helme (EKRE).

Mul on kahju meist kõigist ülejäänutest. Me saame jätkuva karmi hinnatõusu, sest just seda teeb käibemaksu ja kütuse- ning muude aktsiiside tõus. Me saame inflatsiooni tingimustes kõrgema tulumaksu oma sissetulekute pealt. Need kaks asja kokku tähendavad jätkuvat ostujõu langust ehk just nii, nagu me kampaanias seletasime, kuigi teie palk või pension võib tõusta, hinnad tõusevad kiiremini ning teie ostujõud ehk jõukus väheneb.

Me saame veel rohkem suletavaid maakoole, mis muudab groteskseks mõnituseks jutu eestikeelsele haridusele üleminekust, sest üle võib ju minna, aga kooli – vähemalt kodule 40 kilomeetri raadiuses – ei ole enam. Ja me saame süveneva iibekriisi, sest noored pered, eriti lasterikkad pered on kuulutatud uueks ühiskonnakahjulikuks grupiks, keda nii riigivõim kui iga suvaline punaliberaal võib mõnitada ja solgutada, kellele võib koormisi juurde panna ja toetusi vähemaks võtta.

Mitte keegi ei hääletanud selle poolt. Tegelikult isegi mitte need, kes innukalt liberaalset leeri toetasid selle nimel, et EKRE ei saaks mingil juhul võimule. Aga neile jääb vähemalt hea soe tunne, et kuigi elu läheb halvemaks, on vähemalt Ukraina lipp Eestis igal pool, tõsi, veel mitte Pika Hermanni tipus. Ja kui nälg hakkab silmanägemist juba ära võtma ning sõjahirm ei aita enam kõhu korina kõrvulukustavat müra vaigistada, siis tasub mõelda sellele, et me saame homoabielud ning mööda Reformierakonna/E200/sotside valija keha valgub soe mõnus tunne, mis mõneks ajaks isegi mõtted näljast ja vaesusest aitab unustada.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles