Iverson Ng Ukraina naiivsus Hiina suhtes peab lõppema (1)

Iverson Ng
, kolumnist
Copy
Ukraina toetuseks korraldatud meeleavaldus Taipeis, et meenutada ühe aasta möödumist Euroopa suurima sõja algusest pärast Teist maailmasõda. Pilt on tehtud  25. veebruaril 2023.
Ukraina toetuseks korraldatud meeleavaldus Taipeis, et meenutada ühe aasta möödumist Euroopa suurima sõja algusest pärast Teist maailmasõda. Pilt on tehtud 25. veebruaril 2023. Foto: SAM YEH/AFP

Ukraina peab seadma suhted Taiwaniga Hiinast ettepoole, sest alates 2022. aasta täiemahulisest sissetungist on Hiina oma suhteid Venemaaga järjest tihendanud, kirjutab kolumnist Iverson Ng.

Märtsi lõpus oli Hiina juht Xi Jinping kolmepäevasel visiidil Moskvas, mille käigus arutati niinimetatud «Ukraina kriisi poliitilist lahendamist». Selle asemel, et õhutada Kremlit Vene vägesid Ukraina okupeeritud aladelt välja viima, leppis autokraatlik duo kokku majandus- ja kaubanduskoostöö tihendamises ja Hiina juht tervitas Hiina-Vene suhete «uut ajajärku».

Hiina maksimaalselt venemeelne erapooletus on nüüdseks täielikult paljastatud, sest Hiina kaitseministeerium väljendas avalikult huvi Venemaaga sõjalise koostöö tõhustamise vastu. Sealhulgas nimetati ühiseid õppusi ning õhu- ja merepatrulle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles