NEEME VÄLI ⟩ Kaja Kallas on teinud sõjast umbisikulise õigustuse hindade ja maksude tõstmiseks (11)

Neeme Väli
, kindralmajor reservis (Keskerakond)
Copy
Kindralmajor reservis Neeme Väli.
Kindralmajor reservis Neeme Väli. Foto: Madis Veltman

Segadust koalitsioonilepingusse kirja pandu ja poliitikute sõnade vahel on palju, eraldi süvenemist väärib riigikaitset käsitlev osa, kirjutab kindralmajor reservis Neeme Väli (Keskerakond).

Nursipalu kiirkorras läbisurumiseks muudetakse seadust ja suure tõenäosusega saab tulevikus kohalike omavalitsuste ja kogukondade võimalus taolistes küsimustes kaasarääkimiseks olema nullilähedane. Saame näha, kas ja mis ulatuses täna veel konkreetselt sisustamata leevenduspakett realiseerub. Soodla harjutusvälja laiendamisega seoses on laual täpselt samad küsimused.

Kodumaise kaitsetööstuse kaasamine on igati positiivne. Arusaamatu on ainult koostöö piiramine mõne valdkonnaga ning tööstuspargi asukohavalik. Tsentraliseerimishuvilistest otsustajatele peaks kohale jõudma, et sõjalise konflikti korral on kaitsetööstuse asukoht sama väärtuslik sihtmärk kui kaitseväe alalised linnakud. See tähendab, et hiljemalt pärast esimest lasku ei toodeta selles asukohas enam mitte ühtegi mürsku ega padrunit.

Ma ei usu, et Eestis toodetud laskemoonaühiku hind saab olema odavam kui vabaturult ostetul. Seda enam, et tootmise ülesehitamist tuleb alustada nullist. Seega peab riik suure tõenäosusega investeerimishuvi tekitamiseks andma mingisugused siduvad garantiid, mis tekitavad konkurentsieelise.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles