Jüri Kotšinev Ukrainlaste vastupealetung ei toimu tingimata idasuunal (1)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Ukraina sõdurid Hollandi soomukil YPR-765 Donetski oblastis Bahmuti lähedal maanteel 6. aprillil 2023 aastal.
Ukraina sõdurid Hollandi soomukil YPR-765 Donetski oblastis Bahmuti lähedal maanteel 6. aprillil 2023 aastal. Foto: GENYA SAVILOV/AFP/Scanpix

Seda peagi algavat otsustavat ja loodetavasti edukat pealetungilainet ei oota mitte ainult agressorriik Venemaa, vaid ka Ukraina paljukannatanud rahvas ning Ukrainat toetavad lääneliitlased, kirjutab sõjaajaloolane ja kolumnist Jüri Kotšinev.

Ukraina sõjandusekspert, erupolkovnik ja lennuinstruktor Roman Svitak andis Ukraina uudisteagentuurile Kanal 24 intervjuu, milles teatas, et Ukraina väed on edukalt lõpetamas ettevalmistusi suureks vastupealetungiks venelaste okupatsioonivägedele Ukraina territooriumil. Hetkel on venelaste sõjaline aktiivsus «kuuma rinde» lõikudel püsinud suur ja pole mingeid vähenemise märke näidanud. Kõige kuumemad lahingukohad on jätkuvalt Bahmut, Kreminna, Kupjansk, Svatove, Avdijivka ja Vuhledar.

Ukraina üksused tõrjuvad seal venelaste ägedaid rünnakuid. Selge on aga see, et sellises režiimis suudavad venelased tegutseda veel paarist nädalast kuni kuu ajani. Siis nende jõud paratamatult raugeb ja nende sõjaline aktiivsus hakkab aegapidi taanduma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles