Andrei Korobeinik ⟩ Oleks naiivne eeldada, et sotsid või Reformierakond oma lubadusi täidavad (15)

Andrei Korobeinik
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Mailiis Ollino

Mis mõtet on kõik tulud ja kulud oma valimisprogrammis ausalt kirja panna, kui valimised võidavad erakonnad, kes selliste pisiasjadega ennast ei vaeva, küsib riigikogu liige Andrei Korobeinik (Keskerakond).

Kuu aega kestnud koalitsioonikõnelused on lõppenud ja kogu selle aja jooksul on asjaosalised Eesti inimestele rääkinud, kui ootamatult halvasti riigieelarvega lood on. Huvitav on see, et peaesinejateks olid sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna poliitikud, kes juhtisid riiki juba enne valimisi. Eesti 200 esindajad (parlamendi uustulnukad) eelarve teemal eriti sõna ei võtnud – võimalik, et nemad olid asjade seisust tõeliselt šokeeritud.

Rahandusminister Annely Akkermann (Reformierakond) õhkas kolm päeva enne valimisi uskumatut optimismi: «Võib mõista Eesti Panga esindajate muret riigi eelarvepoliitika tulevikusuundade pärast. Rahustuseks võin rahandusministrina kinnitada, et riigi eelarvepoliitika on vastutustundlik ja liigume eelarve tasakaalu poole.» Anneli väljendas samas artiklis valmisolekut mürki võtta, kui Reformierakond oma majanduslikke lubadusi ei täida. Tuletame meelde neid lubadusi – neljarealised kiirteed (ei tule), «maksurahu» (käibemaks tõuseb kaks protsenti, tulumaks ka), omavalitsuste autonoomia suurendamine (ei, omavalitsustele keegi raha juurde ei anna).

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles