HARDO PAJULA Praegune ülemaailmne kriis on eelkõige tehnokraatliku eliidi kriis (6)

Hardo Pajula
, EBSi vaba majandusmõtte professor
Copy
Mustanahaline demokraadist president Barack Obama (keskel) oli vabariiklasest kauboile George W. Bushile (vasakul) päris heaks visuaalseks vahelduseks, aga selle žesti varjus tsementeerus süsteem edasi ja viha kuhjus. Paremal ekspresident Bill Clinton.
Mustanahaline demokraadist president Barack Obama (keskel) oli vabariiklasest kauboile George W. Bushile (vasakul) päris heaks visuaalseks vahelduseks, aga selle žesti varjus tsementeerus süsteem edasi ja viha kuhjus. Paremal ekspresident Bill Clinton. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/Scanpix

Lisaks kasvavale ebavõrdsusele ähvardab suurt osa ameeriklasi nüüd juba elatustaseme absoluutne langus, kirjutab majandusmõtleja Hardo Pajula.

Kui 2009. aastal ulatus USA valitsuse eelarvepuudujääk 160 miljardi dollarini (1950. aasta dollarites), siis 2020. aastal küündis see juba 300 miljardi alla. Kui 2009. aastal Ühendriikide hinnatase kergelt langes, siis möödunud aasta inflatsioon oli viimase 40 aasta kõrgeim. Mis tähendab seda, et lisaks kasvavale ebavõrdsusele ähvardab suurt osa ameeriklasi nüüd juba elatustaseme absoluutne langus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles