Riho Terras Globaalses infosõjas peame jõudma Aafrika, Lõuna-Ameerika ja Aasia riikideni (5)

Riho Terras
, Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei/Isamaa)
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Saksa asekantsler Robert Habeck Ukrainas. Saksamaa on Ukrainat küll toetanud, kuid seal esineb jätkuvalt kahtlevaid hääli.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Saksa asekantsler Robert Habeck Ukrainas. Saksamaa on Ukrainat küll toetanud, kuid seal esineb jätkuvalt kahtlevaid hääli. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Ukraina olukorra selgitamisel peavad Ukrainat toetavad riigid jõudma ka globaalse lõunani, ütleb Euroopa Parlamendi liige Riho Terras (Isamaa).

Oleme Ukraina sõja aktiivses faasis elanud juba üle 400 päeva. Ukraina riik, armee, aga ennekõike inimesed on näidanud üles erakordset kangelaslikkust ja tahet oma riigi kaitsmisel ning hoidmisel. Samuti on Ukraina olnud edukas diplomaatilisel rindel, veenmaks liitlasi panustama nende võitlusesse. Kuni tänaseni on Euroopa näidanud, et suudab tegutseda ühiselt ja suunatult Ukraina toetuseks nii poliitiliselt kui ka materiaalselt. Tee materiaalse toetuse poole ei ole olnud aga iseenesestmõistetav.

Venemaa totalitaarne spioonide juhitud režiim on kasutanud aastaid Euroopa suunas vanu hästi töötavaid KGB taktikaid: värbamist, hirmutamist ja äraostmist. Need jõud, kes Venemaad endiselt võrdse ja vajaliku partnerina näevad, võtavad ühe võidu teise järel. Seda isegi Euroopas. Olgu see spordiorganisatsioonide küsitavad otsused või Ungari vääritu käitumine. Enamikus Euroopa riikides on Venemaad toetav sentiment endiselt olemas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles