Antti Roose Riik kasvatab 80 miljoniga regionaalset ja renoveerimislõhet

Antti Roose
, Tartu regiooni energiaagentuuri projektijuht
Copy
Geograaf Antti Roose.
Geograaf Antti Roose. Foto: Margus Ansu

Keskklassistumine, võõrkeeli gentrifikatsioon, jätkub nüüd juba kantuna kliimapoliitikast, kirjutab geograaf Antti Roose.

Korteriühistud, tähelepanu, valmis olla, start! Esmaspäeval, 10. aprillil 2023 kell 09.00 avaneb korterelamute renoveerimistoetus – nüüd ja siin. Seda on lubatud juba mitu aastat ning ootus energiaarvete vähendamiseks, elukvaliteedi tõstmiseks ja siiral moraalipalgel planeedipäästmiseks on üleelusuurune ja kehtib üle Eesti.

Tähelepanu. Nobedate näppude voorus jagatakse laiali 80 miljoni eurot. Nimelt, taotlusi menetletakse nende esitamise järjekorras. Projektidest ei koostata edurivi energiasäästu mahu, protsendi ega piirkondlikkuse alusel. Kvalifitseerumiseks on viis ranget punkti, mis peavad olema täidetud in toto. Projekt on kooskõlas valdkondlike arengukavadega, omab mõju rakenduskava erieesmärgi ja toetusmeetme eesmärkide saavutamisele ja arvestab Euroopa uue Bauhausi põhimõtetega. Projekt on põhjendatud. Projekt on kuluefektiivne. Taotleja on tõendanud suutlikkust projekti ellu viia. Projekt on kooskõlas EE2035 aluspõhimõtete ja sihtidega. Eks ole veel pikk rida tehnilisi ja finantsilisi tingimusi, seitse lisadokumenti ning kaks kõrvaltingimust ostumenetluse ja laenu osas, aga jäägu see juhatuste ja konsultantide klattida. Toetust võiks jaguda paarisajale korterelamule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles