Edgar Kaskla ⟩ Donald Trumpi ja Stormy Danielsi saaga hävitab Ameerikat (20)

Edgar Kaskla
, California ülikooli politoloogiaosakonna õppejõud
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst

Algav kohtuprotsess USA eelmise presidendi Donald Trumpi üle paneb proovile Ameerika demokraatia, leiab California ülikooli poliitikateadlane Edgar Kaskla.

USA eelmisele presidendile Donald Trumpile on esitatud süüdistus seoses maksetega, mis on tehtud endisele pornotähele Stormy Danielisele, kellele anti 130 000 dollarit selleks, et vaikida nende seksuaalsuhete kohta, mis teatavasti toimusid Lake Tahoe’is Californias aastal 2006, kui Trumpi abikaasa Melania oli äsja lapse sünnitanud ning Trumpiga kaasas ei olnud.

Vaikimiseks tehti makse aastal 2016, umbes kuu aega enne, kui Trump presidendiks valiti. Küsimus pole mitte suhtes iseenesest, vaid selles, et Trump maksis raha kampaania jooksul, niisiis võinuks tema käitumine mõjutada valimistulemusi (Trump napilt võitis 2016. aastal). Trump ise ei maksnud raha otseselt Stormy Danielsile (kelle pärisnimi on Stephanie Clifford), vaid maksed tegi tema advokaat Michael Cohen ning dokumentatsioon näitab, et Trump maksis talle raha tagasi. Cohen omakorda istus selle teo eest kinni umbes kaks aastat (vangistusaega vähendati koroonaviiruse pandeemia tõttu).

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles