Raivo Vare Peking on mures, et sõjakaotus võib Putini presidendiametist viia (10)

Raivo Vare
, vaatleja
Copy
Hiina presidendi Xi Jinpingi (vasakul) ja Vene ametivenna Vladimir Putini äsjane kohtumine Moskvas.
Hiina presidendi Xi Jinpingi (vasakul) ja Vene ametivenna Vladimir Putini äsjane kohtumine Moskvas. Foto: Pavel Byrkin/Sputnik/Kremlin/Press pool

Hiina liidri Xi Jinpingi Moskva välisvisiidi järelkajasid ning kuidas see mõjutab Ukraina sõja kulgu analüüsib vaatleja Raivo Vare. 

Möödunud nädala enim tähelepanu äratanud sündmuste reas oli ka Hiina liidri Xi Jinpingi esimene ametlik välisvisiit Moskvasse, külla «kallile sõbrale» Vladimir Putinile pärast, kuigi formaalset, kinnitamist ametikohale riigijuhina või esimehena, mida meie mõistame presidendi positsioonina. Seejärel aga lõi rahvusvahelise inforuumi kergelt lainetama sellele mõnepäevase vahega järgnenud Kremli peremehe teadaanne, et ta paigutab Valgevenesse taktikalise tuumarelva. Seda vaatamata Pekingi-külalise korduvatele avalikele arvamusavaldustele, et tuumarelva kasutamine ja sellega ähvardamine pole vastuvõetav. Ja nüüd on järgnenud teated Putini võimalikust kohtumisest Türgi presidendi Erdoganiga lähiajal, veel enne Türgi valimisi. Miks see on tähtis?

Liitlassuhte metamorfoosid

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles