INDREK KASELA ⟩ Avalik sektor leidku oma palkadele nüüd kate. Kiire koondamine, palun (8)

Indrek Kasela
, ettevõtja
Copy
Indrek Kasela otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Vilja Kiisler.
FOTO: Erik Prozes
Indrek Kasela otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Vilja Kiisler. FOTO: Erik Prozes Foto: Erik Prozes

Täna võin kinnitada, et mu tutvusringkonnas on avaliku sektori töötajate palk kõrgem erasektori omadest, tõdeb ettevõtja Indrek Kasela.

«Ametisse astuv valitsus seisab silmitsi 1,5 miljardi eurose eelarve puudujäägiga, mida kasvatavad kõige enam avaliku sektori palgatõusud.» (Postimees 28.03).

Ma olen viimased aastad kuulnud pidevalt erinevate ametnike selgitusi – ja ma ei räägi meediast, vaid koosolekutest, kus arutatakse palkasid –, et avaliku sektori palgad peavad järgi jõudma erasektorile.

Täna võin kinnitada, et mu tutvusringkonnas on rohkem neid, kel on avalikus sektoris palk kõrgem erasektoris töötajatest (ja ärme palun võrdle korruptsioonimaiguga linnapead tippjuhiga).

Mission accomplished.

Nüüd on arvete maksmise aeg. Ma paluks avalikul sektoril nüüd leida kate – ei, mitte erasektori arvelt! Kiire koondamine, palun. Ühiskonna solidaarsus on kõrgem, kui seda ei aeta kunstlikult kiiva. Lihtsalt kui on raske, siis ei saa üks osa ujuda vastuvoolu. Kasinamad ajad on käes.

Ja ma ei ole avalikus sektoris töötavate inimeste vastu. Peale Mihhaili ja Jüri ja Heliri on vähestel võimalik iseendal palka tõsta või raha laiali loopida. Kes ütleks ära suuremast palgast? Ainult et lubajatel peaks olema vastutustunne.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles