Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Tarmo Trei Teedel sulab välja remondivõlg

Selle talve suured temperatuuride kõikumised on mõjunud väga halvasti teekatetele ning palju on tekkinud löökauke ja pragusid.
Selle talve suured temperatuuride kõikumised on mõjunud väga halvasti teekatetele ning palju on tekkinud löökauke ja pragusid. Foto: Marko Saarm

Teede ja tänavate inspekteerimine on näidanud, et sel kevadel on paljudel teelõikudel ja tänavatel olukord märgatavalt halvenenud. Selle otsene põhjus on tee-ehitusinvesteeringute pikaajaline vähenemine. Nii mõnegi tee elukaar on jõudnud kapitaalremondi vajaduseni, kuid vahendeid selleks pole, kirjutab Eesti Taristuehituse Liidu tegevjuht Tarmo Trei.

Sel kevadel sulab Eesti teedel ja tänavatel lume alt välja remondivõlg. Teeaugud, roopad ja ebatasasused on pärast pikka ja heitliku ilmaga talve eriti silmatorkavad. Aga asi pole ainuüksi ilmas või Eestimaa talves.

Asi on aastate jooksul kuhjunud teetaristu remondivõlas, mis ulatub juba üle nelja miljardi euro. Teede seisundi halvenemine on nüüd reaalsus, millega taristuehitajad, transpordiamet ja muud teede omanikud igapäevaselt rinda peavad pistma.

Tagasi üles