VELJO KONNIMOIS Soovime reformi. Üld- ja kutseharidus tuleb liita (7)

Veljo Konnimois
, Radius Machining asutaja ja juht, Eesti Masinatööstuse Liidu nõukogu esimees
Copy
Tööstusettevõtjad ootavad uuelt valitsuselt suuremat keskhariduse reformimist kui ainult koolikohustuse pikendamine aastakese võrra.
Tööstusettevõtjad ootavad uuelt valitsuselt suuremat keskhariduse reformimist kui ainult koolikohustuse pikendamine aastakese võrra. Foto: Taavi Sepp

Tulevase valitsuse soov teha kooliharidus kohustuslikuks 18. eluaastani või kutse omandamiseni on luumurru ravimine plaastriga. Vajame tervet keskhariduse reformi, kirjutab Eesti Masinatööstuse Liidu juht Veljo Konnimois.

Jäigalt eraldatud üld- ja kutsekeskharidus on ajale jalgu jäänud ning gümnaasiumiharidus ja ametiõpe tuleb ühendada. Tööturg ootab samal ajal nii tugevate aineteadmiste kui ka praktiliste oskustega spetsialiste.

Ühtne keskharidus, kus iga õppija saab teha keskkooli ajal märksa paindlikumaid valikuid kui täna, on Eesti hariduse arengukavas juba sihiks võetud. Eeskujuks on riigid nagu Šveits või Saksamaa. Uuel valitsusel peaks olema julgust see nii koolide kui tööandjate toetatud plaan ellu viia.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles