JÜRI RATAS ⟩ Me ei pääse erakonnas uuendustest (4)

Jüri Ratas
, Keskerakonna esimees
Copy
20.02.2023 Tallinn Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest, Postimees
20.02.2023 Tallinn Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest, Postimees Foto: Sander Ilvest

Erakond on teinud kindlasti vigu, nendele tuleb otsa vaadata, tõdeb Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

Keskerkonna tulemus valimistel on toonud eri hinnanguid, miks seis selliseks kujunes ning milliseid muudatusi on vaja teha. Seda oleme erakonna juhatuses ka arutanud. Leian, et erakond ei pea 16 mandaadi pärast oma juuri läbi lõikama ja tegema kardinaalseid muudatusi. Küll aga tuleb uuendada programmi, tõsta veelgi pädevust.

Peame suunama fookuse lisaks sotsiaalvaldkonnale ja tervishoiule ka keskkonna- ja majandusteemadele ning küsimustele, mis puudutavad haridust, noori ja nende muresid. Loomulikult on meie peamine tugevus sotsiaalmajanduslik telg – ebavõrdsuse vähendamine, eakate toetamine ja tugev regionaalpoliitika, mis kõik peab jääma. Oluline on kogu Eesti areng.

Erakond on teinud kindlasti ka vigu, nendele tuleb otsa vaadata ja koos leida lahendused. Samas tuleb ka mõista, millises olukorras Keskerakond valimistel kolmanda tulemuse tegi. On selge, et julgeoleku foon Venemaa agressiooni taustal oli valimistel põhiline.

Keskerakond kinnitas oma sõnumites, põhimõtetes ja väärtustes selgelt Eesti ja Euroopa seisukohti ning rõhutas Ukraina abistamise olulisust ja see oli ainuõige tee. Küll aga jättis minu arvates kahe erakonna vastandumine Keskerakonna olukorda, kus erakonna sõnumid ei kõlanud kukepoksi kõrval piisavalt välja.

Erakonna rahaline võimekus kampaaniaks oli 2-3 korda väiksem kui teistel, mis seadis samuti piirid. Ometi oli tulemuseks üks mandaat vähem kui EKRE-l ning siit on võimalik selgelt tõusta ja edasi liikuda.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles