Aimar Ventsel ⟩ Gruusias on inimesi, kelle arvates on euroopalik suund «homode ja narkomaanide» vandenõu (3)

Aimar Ventsel
, etnoloog
Copy
14. märtsil Thbilisisis toimunud meeleavaldusel kiskusid rahvusliku Konservatiivse Liikumise ja venemeelse «Alt-Info» liikmed Gruusia parlamendihoonelt maha Euroopa Liidu lipu ja panid selle põlema.
14. märtsil Thbilisisis toimunud meeleavaldusel kiskusid rahvusliku Konservatiivse Liikumise ja venemeelse «Alt-Info» liikmed Gruusia parlamendihoonelt maha Euroopa Liidu lipu ja panid selle põlema. Foto: Zurab Kurtsikidze/EPA/Scanpix

Gruusia on üks suur vastuolude pundar ja sellepärast nägimegi hiljuti, kuidas Thbilisis põletati Euroopa Liidu lippu, kirjutab kolumnist Aimar Ventsel.

Eelmisel nädalal toimus Gruusia pealinnas Thbilisis suur meeleavaldus. Vist isegi tuhanded eri vanuses mehed liikusid «Sakartvelo! Sakartvelo!» skandeerides (Gruusia nimi gruusia keeles) mööda Rustaveli prospekti parlamendini ja pidasid seal tormilise miitingu. Miitingu käigus rebiti maha parlamendi ees lipumastis lehvinud Euroopa Liidu lipp ja pandi see põlema. Vabanenud kohale heisati Gruusia lipp.

Kõik need mehed olid paremradikaalse natsionalistliku Konservatiivse Liikumise liikmed või pooldajad ja nad avaldasid toetust valitsusele ning nn Vene seadusele. Sama liikumine korraldas mõned aastad tagasi Thbilisis LGBT-vastaseid pogromme ning on silma paistnud Ukrainat abistavate ja toetavate Gruusia aktivistide ründamisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles