MIHKEL KUNNUS ⟩ Sotsiaalselt konstrueeritud kirves raiub päris puid (2)

Mihkel Kunnus
, Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja
Copy
Viljakoristuskombain on väga kallis tööriist, nagu harvestergi, kuid selle omanikud on suutnud oma elu seada nõnda, et see kallis masin töötab ainult kindlal aastaajal.
Viljakoristuskombain on väga kallis tööriist, nagu harvestergi, kuid selle omanikud on suutnud oma elu seada nõnda, et see kallis masin töötab ainult kindlal aastaajal. Foto: Oleksandr Gimanov/afp/Scanpix

Postimehe Fondi algatatud projektist «Eesti metsade alternatiivne hindamine» selgub, et Eesti metsade raiemahud on olnud juba aastaid sellised, et neid ei saa pikalt samal tasemel hoida isegi siis, kui looduskaitseliste ja ökoloogiliste väärtustega üldse mitte arvestada, kirjutab toimetaja Mihkel Kunnus.

Sõnade tähendusväljad nihkuvad vahel ilma kavatsusetagi. Küllap lageraie ümberristimine uuendusraieks on vaid osaliselt mainekujundus, harvesterijuhi nimetamine kliimakangelaseks aga sarkasmini ulatuv professionaalne küünilisus. Samas niipalju keelemeelelist virkust peaks aga ikka olema, et koduse sõna «metsamees» taga näha kedagi, keda võiks pigem nimetada harvesteriteenuse pakkujaks või pelletimagnaadiks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles