Kas reedene kapo teade Aivo Petersoni kinnipidamisest on Eesti hoiatusmanööver poliitikule või võiks jõuda ka süüdistuseni, arutlesid Kuku raadio «Keskpäevatunnis» Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk.

Hõbemägi märkis, et tema meelest oli ühiskonnas selleks ajaks päris suur pahameelelaine: kuidas saab Peterson oma jutupunkte üldse nii vabalt levitada? «Paljud nimetasid seda demokraatiaks, mina olukorraks, kus lastakse endale näkku sülitada,» ütles ta. «Loodame, et kõik lõpeb väärikalt. Eesti Vabariik taastab oma väärikuse.»

Näiteks pronksiööl esitati palju kahtlustusi, kuid riik pidi nii mõnelgi juhul hoopis kompensatsiooni maksma, tuletas Fjuk meelde, lisades, et igasugune ettevaatlikkus on nüüdseks õpitud. Seega tuleb tema sõnul nüüd tegutseda vastavalt seadusele: hoolikalt ja selliselt, et tagajärjed oleks kõigile arusaadavad.

«Ei ole niimoodi,» arvas Hõbemägi. «Siin on teine taust. Esiteks ma arvan, et avalikkus tajuks, et riik ei lase endale näkku sülitada ja iga kloun ei saa YouTube´is – vabandage väljendi eest – möliseda Eesti Vabariigi kohta ükskõik mida,» vastas ta. «See on talle õppetunniks, et ei ole vaja jamada. See on füüsiline hoiatus.»