NÄDALA ÜLLATAJA Riigikogu vastvalitud liige Kalev Stoicescu

Lennart Käämer
, arvamusveebi toimetaja
Copy
Riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu
Riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu Foto: Eero Vabamägi

Tänavustel riigikogu valimistel pääses uue tulijana parlamenti julgeolekuekspert Kalev Stoicescu, kes kandideeris Eesti 200 nimekirjas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal.

Kuidas praegu läheb, mis meeleolu pärast valimisi ja lõppenud kampaaniat on?

Olen pisut väsinud, aga õnnelik, et läks oodatust paremini. Valimistulemuste põhjal teeb head meelt muidugi tõdemus, et suurem osa eesti rahvast tahab muutusi paremuse poole nagu meiegi, kahesajased. See on suur muutus minu elus, mis hakkab alles kohale jõudma.

Saite debüüdi kohta väga kõva häältesaagi. Üldiselt Saare- ja Hiiumaa valijad eelistavad kindlaid oma piirkonna inimesi. Teil avalikkusele teadaolevalt mingit sidet saartega pole, või on?

Ma elan Tallinnas, kuid olen siiski veerandsaarlane. Minu emapoolne vanaisa sündis Kärdlas. Tema pere maja on alles. Ka vanavanaisa haud. Eesti 200 kandidaatide saak 5. valimisringkonnas oli tõepoolest väga hea ning peegeldab seda suhtumist, mida ma kogesin Kuressaares, Liival, Kärdlas, Käinas, Haapsalus ja mujal. Kohtusin väga toredate ja avatud inimestega. Kordagi keegi ei sarjanud ei mind ega minu erakonda. Umbes iga viies või kuues inimene ütles, et valib Eesti 200. Nii ka läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles