MARK GERASSIMENKO Uue valitsuse tuge vajavad Ida-Virumaa mured, mitte sealsed marginaalid

Mark Gerassimenko
, SDE põhikirja- ja programmitoimkonna liige
Copy
Ida-Virumaa valijad andsid venemeelseteks peetavatele kandidaatidele Mihhail Stalnuhhinile ja Aivo Petersonile 30 protsenti häältest. Pilt on illustratiivne ning tehtud Narva Geneva keskuse juures, kus töötas üks linna valimisjaoskondadest.
Ida-Virumaa valijad andsid venemeelseteks peetavatele kandidaatidele Mihhail Stalnuhhinile ja Aivo Petersonile 30 protsenti häältest. Pilt on illustratiivne ning tehtud Narva Geneva keskuse juures, kus töötas üks linna valimisjaoskondadest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riik peab Ida-Virumaa heaks töötama ja end seal kehtestama, kuid seejuures mitte alluma kremlimeelsete survele, kirjutab sotsiaaldemokraat mark Gerassimenko.

Maakonnas on riigi suurim töötuse määr – 13%. Samuti on maakonna elanike mediaanpalk Eesti madalaim. Põlevkivitööstus on ennast ammendumas, mis seab küsimärgi alla maakonna tööstusbaasi kestlikkuse. Ei tohi unustada ka asjaolu, et aastakümneid väldanud keskkonnareostamise tulemusel on maakonna elanike tervena elatud aastate arv jällegi Eesti väikseim – teisisõnu on idavirukate tervis keskmise eestimaalase omast tunduvalt kehvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles