Aarne Seppel ⟩ Kuidas seletada valimistulemust empaatiavõimetule poliitikule (10)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Postimehe eriprojektide toimetaja ja ajakirjanik Aarne Seppel.
Postimehe eriprojektide toimetaja ja ajakirjanik Aarne Seppel. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Neli aastat tagasi andis rahvas riigikogu valimistel märku, et ei ole vaja võimu juurde lasta kriminaalkorras karistatud erakonda ja ei ole vaja pelgalt lammutamise pärast keerata pea peale lihtsat ja arusaadavat maksusüsteemi. Kuigi Reformierakonna toonane valimisvõit ei olnud nii oodatav kui praegune, võinuks tunnetusega poliitik sellest siiski aru saada, kirjutab toimetaja Aarne Seppel.

Ei saa skorpionile pahaks panna, kui ta salvab, see on tal loomuses. Nii on ka raske panna poliitikule pahaks, kui ta ootamatu ratsukäiguga hoiab endale peaministrikoha. Nii Jüri Ratas tegi ja oli sunnitud alla neelama Isamaa kummalise pensionireformi ja EKRE nagu keskajast pärit pursked. Saunaõhtulik avalik ärplemine oli lubatud, sest Jüri Ratas tahtis iga hinna eest olla peaminister. Tähtis mees. Vähemalt ta ise arvas nii.

Võib-olla tundis Ratas kergendust, kui Porto Franco hoop andis kiire võimaluse ebameeldivaks muutunud liidust lahkuda. Sest poripritsmed polnud mitte ainult põlleesisel. Reformierakonna kõrvalt enda opositsiooni mängimine andis ilmselgelt võimaluse vabamalt valimisteks valmistuda.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles