MICHAEL C. CLEMMESEN Vene-Ukraina sõja lõppedes satuvad Balti riigid ohtu (3)

Michael C. Clemmesen
, Balti kaitsekolledži endine komandant
Copy
Liitlastevaheline solidaarsus on kiiresti kasvanud. Kollektiivkaitsevalmiduse kasvatamine võtab aga aega ja nõuab senisest suuremat pingutust. Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg EV 105 pidustustel.
Liitlastevaheline solidaarsus on kiiresti kasvanud. Kollektiivkaitsevalmiduse kasvatamine võtab aga aega ja nõuab senisest suuremat pingutust. Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg EV 105 pidustustel. Foto: Mihkel Maripuu

Kümme aastat Baltikumis kaitseatašeena ja Tartus Balti kaitsekolledži esimese komandandina töötanud Taani erukindral Michael C. Clemmesen annab ühe soovituse ametisse astuvale uuele Eesti kaitseministrile.

Kui NATO oleks pärast 2014. aastat üles näidanud õigeaegset hoolsust, oleks praeguseks juba kopeeritud 1977. aasta järgseid otsuseid määrata Lääne-Euroopa ja Põhja-Ameerika reservväed konkreetsete piirkondade tugevdusjõududeks. Nii saaks tugevdusjõu koosseisu määratud riik keskenduda planeerimisele, koordineerimisele ja logistikale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles