PRIIT HÕBEMÄGI ⟩ Kui kaua lubab Eesti riik vaenlastel endale näkku sülitada? (28)

Priit Hõbemägi
, Postimehe peatoimetaja
Copy
Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi.
Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis elav Sergei Krutihhin lubas oma TikToki videos kapot oma riista peal keerutada. Ta toetab avalikult Ukraina sõda ja ukrainlaste tapmist: «Ma toetan tapmisi Ukrainas selle eest, et Ukraina tapab Venemaal. Au Venemaale!», nagu äsja kirjutas Rus.Postimees.

Skandaalne poliitiline wannabe Aivo Peterson (sünninimega Krõlov) postitas aga pühapäeval ühismeediasse video Venemaa poolt okupeeritud Ukraina piirkonnast Donbassist, kus ta parajasti viibib. Sinna ei pääse ilma Vene eriteenistuste loata keegi, veel vähem Eestist. Postimehe andmetel andis Peterson alles selle nädala alguses koos mõttekaaslase Oleg Ivanoviga intervjuu Venemaa propagandakanalile Solovjov Live. Sellest saatest, kus saatejuht kutsub röökides üles Euroopa pealinnu tuumapommiga tuhaks muutma, jälgimat sõjaõhutamist on raske isegi ette kujutada. Muu hulgas teatasid Peterson ja Ivanov saates, et Eestis tuleks korraldada ülestõus või sissisõda.

Mul on nüüd küsimus Eesti Vabariigi kaitsepolitseile: mis edasi saab? Kõik, mis seni avalikkuses kuulda on olnud, on viisakas nämmutamine teemal «eks me räägime inimesega». Tõsi, Krutihhiniga tegeleb PPA ja tema suhtes on algatatud väärteomenetlus. See kõik on naeruväärne! Et kui Eesti kodakondsusega putinistid kutsuvad üles ülestõusule või sissisõjale meie kodumaal, st Eesti vabariigi valitsuse kukutamisele, mõnitavad avalikult kaitsepolitseid ja Eesti Vabariiki, siis võidakse nende vastu algatada väärteomenetlus või koguni kutsuda vestlusele? Appi, ma kardan!

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles