Aimar Ventsel «Head venelased» eelistavad elada paralleelmaailmas (5)

Aimar Ventsel
, etnoloog
Copy
Aimar Ventsel.
Aimar Ventsel. Foto: Ken Murk

Liberaalsed Venemaa intellektuaalid elavad paralleelmaailmas, kus nad tegelevad kõrvaliste teemadega, kirjutab kolumnist Aimar Ventsel.

Maria Ovsjannikova on jälle välja ilmunud. Seesama Venemaa ajakirjanik, kes möödunud aasta oktoobris tekitas rahvusvahelist furoori, tulles Vene riigitelevisioonis otse-eetrisse sõjavastase plakatiga. Nüüd oli ta jälle BBC uudistes, seekord siis südantlõhestava looga sellest, kuidas ta oma lapsega Venemaalt põgenes.

Ovsjannikova «ärkamine» on paljudes nii Venemaa kui Ukraina inimestes vastu võetud skeptiliselt. Inimene töötas umbes kakskümmend aastat Vene riigitelevisiooni uudistekanalis ja ärkas ühel hetkel, taibates, et kõik, mida uudistesaates räägitakse, on vale. Et nagu tõesti? On teisi, kelle jaoks Ovsjannikova on venelaste režiimivastasuse kangelaslikkuse sümbol. Nii arvas näiteks ka Saksa prominentne ajaleht Die Welt, kes võttis Ovsjannikova tööle Venemaa ja Ukraina eksperdina, et ta hiljem vaikselt vallandada. Pole teada, mis ajalehte selleks sammuks tõukas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles