Jüri Kotšinev Mida kavandab Putin 2023. aastaks? (5)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Sergei Guneyev / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ei näita kuskilt sõja lõpetamise märke ja nii peabki lääs Ukrainat edasi abistama, ütleb ajaloolane Jüri Kotšinev.

Venemaa president Vladimir Putin jättis eelmise aasta lõpus ära paljud juba traditsiooniks saanud esinemised Venemaa avalikkuse ees. Ühte traditsioonilist esinemist ta aga ära ei jätnud. See oli 2022. aasta 23. detsembri esinemine Venemaa kaitseministeeriumi kolleegiumil. Putin rääkis seal oma plaanidest Ukrainas 2023. aastaks. Kõigepealt teatas ta, et sõda Ukrainas on ühine tragöödia nii Venemaale kui ka Ukrainale, kuid süüdi on selles lääneriigid, kes on ammu soovinud desintegreerida «Vene maailma». Ukrainlasi pidas Putin oma esinemises vennasrahvaks.

Lahingutegevus Ukrainas oli Putini sõnul vältimatu, tõkestamaks Venemaa lähinaabri liitumist NATO blokiga. Putin kinnitas, et Venemaa prioriteet 2023. aasta välispoliitikas on sõjategevuse jätkumine Ukrainas ja võit selles sõjas, milleks Venemaal pidi olema piisavalt finantsilisi vahendeid ja armee pidi saama neid nii palju, kui riigilt küsib. Putin väitis kolleegiumil esinedes, et Venemaa sõjaline võime kasvab pidevalt ja tema kui armee ülemjuhataja kavatseb seda kasvu veel suurendada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles