KARMO TÜÜR Võime kiruda Venemaa praegust juhtkonda, kuid midagi teevad nad õigesti (11)

Karmo Tüür
, politoloog
Copy
Karmo Tüür
Karmo Tüür Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sõjast läbikäinud veteranid muutuvad riigi jaoks probleemseks, kirjutab Karmo Tüür ja selgitab, kuidas Venemaa juhtkond selle lahendab.

Vormiliselt oli selles kõnes justkui kõik korras, siin leidus nii sissejuhatus, teema-arendus kui isegi kulminatsioonikesekene. Kuid selles puudus sisuline sära ja mingi suur sõnum, mida nii paljud ootasid.

Sissejuhatuse rolli täitis umbes pooletunnine enesesõigustus, seletus käimasoleva sõja kohta. Ühest küljest loogiline, sest kuna tegu oli esimese suure kõneaktiga peale sõja algatamist Kremli peremehe poolt, siis pidi selline teema kajastatud saama.

Kuid teisalt oli väga kummaline, et selleks valiti haledavõitu ja initsiatiivitu teiste (loe: Lääne) süüdistamise vorm. See kõlas nagu koolipoisi pobisev seletus, et kuidas nii läks, et just tema saunaakna puruks laskis. Ainult et see seletus koosnes kõigest sellest rosoljest, mille peale enamik kuulajaid vaid kergelt muigab: biolaborid ja russofoobia, pedofiilia ja samasooliste abielud, Venemaavastane taraan ja platsdarm jne.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles