Toomas Jürgenstein ⟩ Jahimehed kipuvad öösihikuga tagauksest sisenema (1)

Toomas Jürgenstein
, riigikogu liige, religiooniõpetaja (SDE)
Copy
Toomas Jürgenstein.
Toomas Jürgenstein. Foto: Margus Ansu

Jahil öösihiku kasutamise lubamisega kaasneb hulk vastuseta küsimusi, mis tekitavad skeptilisust ja kahtlusi, kirjutab riigikogu keskkonnakomisjoni liige Toomas Jürgenstein (SDE).

Käes on selle riigikogu viimane töönädal. Komisjonid tõmbavad jooni alla, paljud ettekanded on pigem informatiivsed või on kavas pikalt otsitud kompromisside vormistamine. Siiski on veel lõplikult lahendamata teemasid, kus arutelu võinuks põhjalikum olla. Üks näide on jahinduses öösihiku lubamine. Eelnõu, mis peidab endas öösihikut, kannab keskkonnaseadustiku üldosa seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse nimetust.

Selle eelnõu algne eesmärk oli teha mugavamaks keskkonda mõjutavate tegevuste jaoks lubade taotlemine. Tegu oli pigem teatud detaile lihviva eelnõuga, aga pärast esimest lugemist esitasid 11 riigikogu liiget sinna parandusettepaneku öösihiku seadustamiseks. See meenutab pintsaku õmblemist nööbi külge, nii on seadusloomes ennegi tehtud. Kui esialgne ettepanek nägi ette öösihiku reguleerimist keskkonnaministri määrusega, siis komisjoni enamus leidis, et öösihikut võib kasutada taudi tõrjeks keskkonnaameti loal. Eelnõu saatus selgub suures saalis 22. veebruaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles