AIMAR ALTOSAAR Tööjaotus annab võimaluse arvestada inimeste oskustega

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Töötukassa ootesaal
Töötukassa ootesaal Foto: Marko Saarm

Tänapäeva maailm pakub üha suuremaid võimalusi teha seda, mis meeldib, kuid loomulikult mängib rolli ka sõbralik töökeskkond, ütleb ajakirjanik Aimar Altosaar.

Vanasti, kui üle 90 protsendi inimestest tegid ühte ja sama tööd – põllutööd ja kasvatasid loomi, polnud kellelgi mahti kaaluda, millised erilised anded igal indiviidil võivad olla. Tänapäeval on tuhandeid erinevaid tegevusi ja töid, kus igaühel on võimalus leida enda andele, huvidele ja temperamendile just sobivaim töö ja rakendus ning suurem edu tulebki siis, kui tehakse seda, mida osatakse ning mille üle kõige suuremat rahuldust tuntakse.

Alati on universaale, kes suudavad läbi lüüa väga erinevates valdkondades, kuid enamasti see nii ei ole. Väga paljudele meeldib nokerdada igasuguste tehniliste vidinatega – kes füüsiliste esemete ja tööriistadega, kes tunnevad joovastust surfates virtuaalmaailma avarustes ja püüdes kasutada kogu kompuutritesse kätketud tarkust. Teistele meeldib aga töötada tekstidega, neid ise kirjutada või vahendada. Kolmandatel on huvi teiste inimeste vastu, püüdes neid teenindada ja kasulik olla. Järgmised lähevad hasarti aga ühiskonna probleemidega tegelemisel. Alati on neidki, keda huvitab peamiselt raha, olgu siis enda või kellegi teise taskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles