Igor Eidman Putin pole ülemjuhataja, vaid ülemõigustaja ja -rahustaja

Igor Eidman
, Venemaa sotsioloog
Copy
Igor Eidman
Igor Eidman Foto: Erakogu

Putini kõne Venemaa Föderaalassambleele oli täpselt selline, nagu ennustas viis päeva tagasi oma kirjutises Berliinis elav vene sotsioloog Igor Eidman. Putin pole valmis totaalse sõja edukaks liidriks hakkama, sest ta on vana, laisk ning arg. Võrreldes Zelenskõi ja Churchilliga on Putin tüütu podiseja.

Vaatlejad mõistatavad: kas Putin kuulutab välja sõjaseisukorra, üleüldise mobilisatsiooni, tootmise militariseerimise, ülemineku sõjalisest erioperatsioonist uueks isamaasõjaks? Venemaa hurraapatrioodid, nagu Girkin, kutsuvad ammu sellele üles ja väidavad, et ilma radikaalsete meetmeteta pole võimalik sõda võita. Liberaalid ja mõõdukad midagi sellist ei taha ja pelgavad seda väga. Ent kõige enam kardab seda Putin ise. Teate, miks? Ta ei taha ega suuda mängida totaalses sõjas võitleva rahva liidri rolli. Putin on vana, laisk, arg sübariit, mitte sütitav juht ja passionaar.

Isegi lühikest aega edukalt võidelnud riikide juhtidel – pole vahet, kas kangelased või kurjategijad – oli omadusi, mis Putinil absoluutselt puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles