Mihkel Kunnus ⟩ Nõiajaht «Kremli käsilastele» on Kremli huvides (19)

Mihkel Kunnus
, Fookuse Inimese ja looduse toimetaja
Copy
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Mihkel Kunnus.
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Mihkel Kunnus. Foto: Margus Ansu

Infosõja aabitsatõdede hulka kuulub see, et ühiskonna ühtsuse nõrgendamiseks tuleb õhutada juba olemasolevaid, reaalseid sotsiaalseid pingeid, kirjutab kulturoloog Mihkel Kunnus.

Paari päeva eest plahvatas uudispomm, mille kildudel võis näha kirju EKRE, Wagner, Prigožin jms. Inimesed, kes olid enne kuulutanud, et nad mitte mingil juhul EKREt ei valiks, demonstreerisid sotsiaalmeedias operatiivselt oma veelgi rohkem vähenenud valmisolekut valida EKREt. Nüüd nad valivat EKREt veelgi vähem kui üldse mitte.

Mina isiklikult olen tuimema sotsiaalse närviga ja valin EKREt ikka täpselt samavähe kui Reformierakonda, Sotsiaaldemokraate, Keskerakonda jms. No ma näiteks ei kannata silmaotsaski, et Rail Balticu projekti veetakse ikka praegusel kujul edasi. Juba passivadki paekivi-iharad ekskavaatorid viimaste puutumata loodusega paikade veerel, kopp õieli ees, aga ikka on kuskil mingid suurlinnaspliinis härrad ja prouad, kelle arvutusvõime on pöördvõrdelises sõltuvuses tahtmisega Riiga või Berliini ooperisse loksuda ja õhkavad «Euroopasse! Euroopasse! Euroopasse!».

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles