Alar Laneman Ohvitser peaks suutma tunnistada oma vigu (52)

Alar Laneman
, Riigikogu liige (EKRE) ja erusõjaväelane (brigaadikindral)
Copy
Eesti poliitik ja erusõjaväelane Alar Laneman (EKRE)
Eesti poliitik ja erusõjaväelane Alar Laneman (EKRE) Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Võidul on palju isasid, aga kaotus jääb alati orvuks. See ütlus tuleb meelde, kui analüüsida kogu kannatuste rada, mis lõpuks viis eelmise aasta sügisel otsuseni luua kaitseväele keskmaa õhutõrje võime, kirjutab riigikogu liige brigaadikindral erus Alar Laneman (EKRE).

Keskmaa õhutõrje saaga algas 30. juunil 2020, kui kohtusime koos kolleeg Leo Kunnasega kaitseministeeriumis kaitseväe juhataja kindral Martin Heremiga ning pakkusime välja, et kuna eeldatavasti kogu koroonakriisi ületamiseks laenatud raha sihtotstarbeliselt ära ei kulutata, võiks osa sellest riigikaitsesse panustada. Olles enne konsulteerinud rahandusminister Martin Helmega, käisime välja idee, et lisaks kehtivas eelarvestrateegias määratud rahale võiksime investeerida lähiaastatel umbes 300 miljonit eurot, sellest 50 miljonit miiniveeskamise ja rannakaitse ning 250 miljonit keskmaa õhutõrje võimekuse loomiseks. Soovisime aidata kaitseväe juhatajat. Iga okas loeb.

Oletasime, et see on kindla peale minek, sest keskmaa õhutõrje võimekuse arendamine sisaldus juba pärast Venemaa-Gruusia sõda kinnitatud riigikaitse arengukavas 2009–2018.

Kommentaarid (52)
Copy
Tagasi üles