Riina Solman ⟩ Narva tänavanimede ümber käib usuvõitlus (5)

Riina Solman
, riigihalduse minister (Isamaa)
Copy
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Konstantin Sednev

Narvas käib võitlus Eestile lojaalsete ja selle vastaste vahel, kirjutab riigihalduse minister ja naiskodukaitsja Riina Solman (Isamaa).

Narva linnavolikogult ootas ühiskond sel nädalal Eesti taasokupeerimisest osa võtnud punaarmeelaste nime kandvate tänavate ümbernimetamist, kuid Narva linnavolikogus algas järjekordne poliitiline kriis, milles linnavalitsus pidas mõistlikuks eelnõu tagasi võtta. Linnapea Katri Raigi juhitud ja küllaltki tasakaalustatud Eesti-suunalisele poliitikale on saanud hoogu kaikaid kodarasse loopida eelmistel kohalikel valimistel kaotanud keskerakondlased, kes seni aastakümneid korruptsioonilõhnases linnavalitsuses oma asju süüdimatult vene keeles ajasid.

Praegune riigipoolne surve eesti keele kui riigikeele kehtestamiseks, Eesti riiki ja eestlasi halvustavate vääritute monumentide ärakoristamine ning Eesti vastu võidelnud isikute või lihtsalt totrate tänavanimede muutmine on osutunud seni nn Vene maailma ideoloogilises ajupesus elavate paljude linnavolinike jaoks pühaduse kallale minekuks. Paistab, et läheb aega, mil nii Venemaalt Eestisse elama asunud vanemate käest kui ka koolis õpitud ajalootundides ning Vene telekanalite propaganda tulemusel kujundatud uskumused ja hoiakud demokraatlikule riigile kohaseks muutuvad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles