PRIIT PÕLDMÄE Abilinnapea Lippuse avaldus Tallinna väikese ringtee vastu on kahjulik (2)

Priit Põldmäe
, abivallavanem, Kiili vallavalitsus
Copy
Linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Madle Lippus leiab, et Tallinna väikese ringtee ehitamise plaanist tuleks loobuda, küll aga peaks tegelema ringraudtee rajamisega.
Linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Madle Lippus leiab, et Tallinna väikese ringtee ehitamise plaanist tuleks loobuda, küll aga peaks tegelema ringraudtee rajamisega. Foto: Eero Vabamägi

Selle asemel tuleks Madle Lippusel alustada eelkõige just Tallinna enda ühistranspordi korrastamisest, leiab Kiili abivallavanem Priit Põldmäe.

Lugesin Tallinna abilinnapea Madle lippuse artiklit, kus ta laidab Väikese ringtee ehitamise plaani maha.

Olen abilinnapea mõtetega selles osas täiesti nõus, et tuleb rohkem panustada rongi ja ja bussiliikluse tihendamisesse ning Tallinna ja lähiümbruse ühtse liinivõrgu loomisele. Aga ma ei saa aru, miks peab seda tegema väikese ringtee arvelt, mis on hoopis riigi korraldada.

On ju täiesti selge, et väike ringtee suunab just Tallinnast autod välja, sest ainuüksi Viimsi ja Nõmme kandist liikujatel pole Rae valda tööle sõites vaja enam läbida Tallinna kesklinna. Lisaks väheneb jõudsalt ka muu transiitliiklus, mis täna kesklinna koormab. Seetõtu selle projekti ära jätmine just linna poolt tundub täiesti jabur idee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles