Veiko Kommusaar ⟩ Tervist turgutagu arstid, politseil on korrakaitse roll

Veiko Kommusaar
, siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler
Copy
Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar
Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar Foto: Kermo Benrot

Ootused politseinikule on kahtlemata kõrged – eeldame, et ta on justkui jurist, väitleja, tippsportlane ja Chuck Norris ühes isikus. Pole õige jätta talle ka arsti rolli. Las seda teevad need, kel vajalik väljaõpe ja oskused, kirjutab siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar. 

Tervis ja arstiabi on teemad, mis kedagi külmaks ei jäta. Riigi ülesanne on tagada pakutavate teenuste, sealhulgas arstiabi, võimalikult ühtlane ja kõrge tase. Sama kvaliteedi peame tagama ka kinnipidamiskeskuses ja arestimajades viibijatele. Kui seni on kõnealustes asutustes viibinud inimeste tervise eest hoolt kandnud politsei- ja piirivalveamet, siis edaspidi teevad seda sotsiaalministeeriumi allasutused. Igati loogiline muudatus, sest nii seisavad õiged inimesed ka kinnipeetavate tervise eest.

Kui arestimajades saab inimest kinni pidada kuni 30 päeva, siis kinnipidamiskeskuses võib kinnipidamisaeg kohtu loal olla kordades pikem. Elu oma mitmekesisuses jõuab aga ka nendesse asutustesse ning kvaliteetne vajaduspõhine arstiabi peab olema tagatud, sest inimestel võib ilmneda akuutseid terviseprobleeme, sõltuvushäirest tingitud abivajadust või tekkida terviseseisund, mis nõuab arsti sekkumist või kindlaid ravimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles