Brita-Maria Alas ⟩ Kuluhüvitised: häbi on, aga ei tunne (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Erakondade sümboolikaga pastakad
Erakondade sümboolikaga pastakad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Käes on valimiste-eelne magus aeg, kui poliitikud sooviks meediapilti jääda ainult erakonnavärvides jopedes, poetades oma partei valimislubadusi igasse võimalikku kommentaari ja pressiteatesse. Magus periood ka ajakirjanikele, sest kohati tüütuks muutunud valimisdeliiriumis on poliitikud siiski tavapärasest aktiivsemad ja just praegu tunduvad korruptsioonihõngulised leiud eriti mõjukad, kirjutab ajakirjanik Brita-Maria Alas.

Üks selline näide on praegu riigikogulaste möödunud aasta kuluhüvitised: kel priskem(ad) kaust(ad), kellel täiesti tühi. Esimest korda nendega tutvununa teataks mu eakas, ent särtsakas vanaema suure tõenäosusega, et «kukub nähtust per*eli»: üle 4000-eurose brutopalgaga saadikud – mitmesugustest erakondadest – hüvitavad liialdamata kõike: kümneid paarieuroseid kohvisid või ostetud pastapliiatseid. Selline tšekkide kogumine on ju juba vaevanõudev raamatupidamine!

On jabur arvata, et lihtne inimeseloom sellise võimaluse ees oma töötšekke erilise hoolega analüüsiks – see on juurdunud trend ja justkui vaikiv kokkulepe, eriti kuna kõik teised sada saadikut võivad talitada täpselt samamoodi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles