MARKO KALJUVEER Vene sportlased olümpial oleks suurim julgeolekuoht pärast Müncheni veresauna (3)

Marko Kaljuveer
, spordiajakirjanik (Isamaa)
Copy
«Me ei tohi mitte mingil juhul kinkida Venemaa ja Valgevene sportlastele õigust osaleda 2024. aastal olümpial, kuni käib verine sõda Ukrainas.»
«Me ei tohi mitte mingil juhul kinkida Venemaa ja Valgevene sportlastele õigust osaleda 2024. aastal olümpial, kuni käib verine sõda Ukrainas.» Foto: Matthias Schrader

Nõnda istukski Putin ja Lukašenka – kaks veriste kätega meest – vipiloožis kõrvuti teiste maailma riigijuhtidega, loodab Marko Kaljuveer Venemaa sportlasi Pariisi OMil mitte näha.

Me ei tohi mitte mingil juhul kinkida Venemaa ja Valgevene sportlastele õigust osaleda 2024. aastal olümpial, kuni käib verine sõda Ukrainas. Kuni Putin teeb Venemaal seda, mida ise tahab, kuni ta teeb sellist sõjapropagandat ja venemaalaste ajud on nii ära pestud, et hoia ja keela. Mitte keegi ei oska ega julge teistmoodi mõeldagi, veel vähem öelda, neid lihtsalt sunnitakse sõja poolt olema ja kogu lugu. Julm.

Vana-Kreekas relvad vaikisid, kui olümpiamänge peeti. Tänapäeval peab sõda Ukrainas viivitamatult lõppema ja Vene väed taanduma, alles siis saame olümpiast rääkida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles