KIRJAKONKURSS NOORTELE ⟩ Algas noorte kirjutamisvõistlus «Kiri küüditatule»

Postimees
Copy
Küüditatu loomavagunis.
Küüditatu loomavagunis. Foto: arhiiv
  • Kirjakonkursile oodatakse töid 15–21aastastelt noortelt.
  • Konkursi tähtaeg on 10. märts.
  • Kirjad tuleb saata Eesti Mälu Instituudile.

Eesti Mälu Instituut koostöös Postimehega kuulutab välja tänavuse noortele mõeldud kirjutamiskonkursi «Kiri küüditatule». Kirju oodatakse 10. märtsini. Parimatele kirjutajatele on auhinnad.

25. märtsil möödub 74 aastat meie rahvast raputanud traagilisest märtsiküüditamisest, mille käigus viis Nõukogude okupatsioonivõim vägivaldselt Eestist Siberisse üle 20 000 inimese, nende seas tuhandeid lapsi ja vanureid, kellest paljud surid ebainimlike tingimuste tõttu teel Siberisse või asumisel. ​Me ei tohi neid unustada.

Eesti Mälu Instituut ja Postimees kuulutavad kolmandat korda välja märtsiküüditamise mälestuspäevale pühendatud kirjutamisvõistluse «Kiri küüditatule».

Võistlusele oodatakse töid 15–21aastastelt noortelt. 

Osalemiseks tuleb kirjutada kiri olevikust minevikku, kodumaalt Siberisse saadetud sugulasele või kaasmaalasele, kes ei tea, mis teda ees ootab ja kuidas Eesti elu edasi läheb, vaid üritab Siberi karmides tingimustes ellu jääda.

Kirjutada võib küüditatud sugulasele, kelle elulugu on teada, või mõnele inimestele, kelle lugu on muul moel tuttav. Soovi korral võib kirja saata ka «tundmatule küüditatule», kes ei oska seda oodatagi. Jutustada talle sellest, mis saab Eestist 20. sajandil. 

Eesti Mälu Instituut ja Postimees kuulutavad kolmandat korda välja märtsiküüditamise mälestuspäevale pühendatud kirjutamisvõistluse «Kiri küüditatule».

Kirjutada võib nii oma ajalooteadmiste kui ka pereloo põhjal. Rääkida vanavanemate ja sugulaste-tuttavatega, et saada juurde isiklikke mälestusi ja mõtteainet analüüsiks, kuidas Nõukogude režiim on meie lähedaste elu nii füüsiliselt kui ka vaimselt mõjutanud. 

Kiri peaks olema vormistatud isikliku pöördumisena ja mitte pikemalt kui 6000 tähemärki (koos tühikutega). 

Kirju oodatakse e-posti aadressile info@mnemosyne.ee. Kirjale tuleb lisada kirjutaja ees- ja perekonnanimi, vanus, e-posti aadress, telefoninumber, kooli ning vajadusel juhendaja või nõustaja nimi.

Töid võetakse vastu kuni 10. märtsini. Tulemused selguvad hiljemalt 25. märtsil – märtsiküüditamise mälestuspäeval. Kirjutisi hindab Eesti Mälu Instituudi ja Postimehe žürii. Parimad tööd avaldatakse Postimehes, peaauhinnaks on ajalooreis Baltikumi. Auhinnad antakse üle kevadel toimuval tänuüritusel.

Abimaterjale leiab Eesti Mälu Instituudi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles