EERIK-NIILES KROSS ⟩ Jutt Nursipalu «küüditamisest» on rõve. Räägime Võrumaa rahvaga ausalt (36)

Eerik-Niiles Kross
, riigikogu liige, julgeolekuekspert (Reformierakond)
Copy
Kõneainet andis sõda Ukrainas ja julgeolek laiemalt. Esiplaanil riigikogu liige Eerik-Niiles Kross Postimehe arvamusliidrite lõunal.
Kõneainet andis sõda Ukrainas ja julgeolek laiemalt. Esiplaanil riigikogu liige Eerik-Niiles Kross Postimehe arvamusliidrite lõunal. Foto: Tairo Lutter

Nursipalu laienduse mõju ei saa olema apokalüptiline ega isegi ülemäära koormav, rahustab Eerik-Niiles Kross (Reformierakond).

Ilmselt hindas kaitseministeerium Eesti poliitilise kultuuri taset üle ja Võru vere vemmeldamisvalmidust alla kui pani Nursipalu harjutusala küsimuse rahva ette paar kuud enne valimisi. Erakondlikel poliitikutel on kiusatus konkurente sõimata, punktikesi koguda ja hukatust kuulutada siiski märksa suurem kui teha oma veendumuste järgi õiget asja.

EKRE esindajad riigikogus ütlevad, et harjutusvälja laiendamine on vältimatu ja vajalik, EKRE kandidaadid Võrumaal ütlevad, et see «hävitab Võrumaa senise elukorralduse.» Sotsid ja Isamaa proovivad ka korraga olla nii harjutusvälja poolt kui vastu.

Reformierakonna seisukoht on olnud demokraatliku õigusriigi võimuerakonnale kohane: vastavalt seadusele tegutseb Eesti valitsus riigikaitse arendamisel kaitseväe sõjalise nõuande alusel eelarveliste vahendite piires.

Erakonna peakontorid ei otsusta, milliseid relvi riigi kaitsmiseks hankida, kuidas kaitseväge välja õpetada, kui suuri harjutasalasid on vaja. Kui nad seda teha proovivad, siis on korruptsiooni tõkestavatel asutustel põhjust küsimusi küsida.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles