MEELIS OIDSALU ⟩ Ukrainas on algamas «Elavate surnute» teine, verisem hooaeg (9)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Eero Vabamägi

Ameerika Ühendriikides on mõjukad eksperdid hakanud tõsimeeli arutama Ukraina territooriumi tükeldamisest kui sõja lõpetamise võimalusest. Samal ajal pole Lääne sõjatööstuse mahtu laiendatud sõjaaja vajadustele vastavaks. 2024. aastaks võib sõda lõppeda, aga mitte meile meeldival viisil, kirjutab toimetaja Meelis Oidsalu.

Lääs on lubanud Ukrainale täiendavat relvastust, see jõuab sinna mitme kuu pärast. Venemaal on targem enne Ukraina täiendavat tugevnemist rünnata. Venelased pole oma juhtimist korda saanud, aga kuna neil puuduvad igasugused moraalsed ja õiguslikud piirangud, annab see nende väele täiendavaid kohanemisvõimalusi.

Lääne poolt enesele seatud Ukraina relvastamispiirangud kinnitavad üheselt, et Lääs pole aasta jooksul olnud keskendunud sõja võitmisele, isegi «võidu» definitsiooni pole suudetud kokku leppida. Ilmselt ei teadvustata ka seda, et igasugune patiseis rindel olukorras, kus Venemaa okupeerib Ukraina territooriumi, on kaotuse algus. Nii ongi «võidu» ja «kaotuse» keeruliste kontseptsioonide asemel keskendutud Ukraina mõõdukale toetamisele ja sõja hoidmisele Ukraina piires.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles