TÕNU LEHTSAAR ⟩ Seekordne arvamusliidrite lõuna oli viimaste aastate parimaid! (4)

Tõnu Lehtsaar
, religiooni- ja suhtlemispsühholoog
Copy
Lõunat söödi Tallinnas ­Hiltoni hotellis.
Lõunat söödi Tallinnas ­Hiltoni hotellis. Foto: Tairo Lutter

Sain palju nii vaimule, hingele kui ka ihule, kirjutab Tõnu Lehtsaar.

Minu jaoks oli seekordne Postimehe arvamusliidrite lõuna üks parimaid, mida ma olen aastate jooksul külastanud. Minu argumendid selle väite kasuks on väga subjektiivsed, aga inspiratsioon ongi ju midagi isiklikku.

Asi algas sellest, et kuigi jõudsime TÜ kolleegiga pool tundi varem, võttis meid trepil südamiklikult vastu üks daam. Tema tervitus ja juhatused olid nii soojad nagu ma oleks tulnud kutsutud külalisena tema isiklikule sünnipäevale.

Esimese ettekande pidas kindral Veiko-Vello Palm. Olen aastaid õpetanud avalikku esinemist ja pean ütlema, et retooriliselt oli kindrali esinemine väga kõrgel tasemel. Alustas enesekohase huumoriga ja siis rääkis loo ja siis tuli selgelt ja organiseeritult esitatud sisu. Minu eelarvamus sõjaväelaste sõnaosavusest ja keelekasutusest põrmustus. Kindral tegi hästi selgeks, miks Eestit on vaja kaitsta ja kuidas Eesti ennast kaitsta suudab.

Tuul Sepa ettekanne oli teadlase jutt sellest, mida ta hästi tunneb. Ma olen väga sama meelt, et inimene ei tohi ennast oma ülbuses loodusest kõrgemale tõsta. Värskelt nomineeritud arvamusliidri Jüri Reinvere sõnavõtust jäi mulle meelde mõte, et vaja on suhelda ja teha koostööd, sest üksinda suudelda ei saa. Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia saanud Jaanus Piirsalu rääkis kaasakiskuvalt Ukraina abistamisest. Muu hulgas nimetas ta, et Postimehe vastuvõtul üle jäänud eelroogade maksumusest oleks saanud osta paar odavat drooni ukrainlastele.

Olid veel mõned emotsionaalsed momendid. Kui fuajees tervitasin peapiiskoppi, siis meenutas ta, et möödunud aastal olime lauanaabrid. Palusin luba ja ka tänavu istusin peapiiskopi kõrval. Suurüritustel sõltub palju moderaatorist. Hõbemägi oli selles rollis väga hea, väljapeetud ja avatud. Erinevates sõnavõttudes tsiteeriti Piiblit ja see sobis mulle väga. Ja üldse mulle meeldib hästi süüa ja nooblis seltskonnas ringi patseerida.

Sain palju nii vaimule, hingele kui ka ihule.

Aitäh, Postimees.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles