LOODUSFOTO ⟩ Rebastel on pulmaaeg

Rein Kuresoo
, bioloog
Copy
Ingmar Muusikus on fotograafiametit pidanud kogu elu. Juba üle kümne aasta on ta olnud vabakutseline ning pildistanud peamiselt loodust.
Ingmar Muusikus on fotograafiametit pidanud kogu elu. Juba üle kümne aasta on ta olnud vabakutseline ning pildistanud peamiselt loodust. Foto: Ingmar Muusikus

Pärast taliharjapäeva (14. jaanuaril), murtakse rahvatarkuse kohaselt talve selgroog. Tavaliselt on need viis taliharja ja madisepäeva vahele jäävat nädalat olnud meil talve kõige külmemad, aga kliima ei käitu enam ammu meile harjumuspärase mustri järgi.

Kuid sõltumata sellest, kas paugub pakane või kestab sula, hakkab sel ajal loodusesse ilmuma üha enam märke kevade lähenemisest.

Juba jaanuaris peavad pulma hundid. Veebruaris algab jooksuaeg rebastel. Vaderid satuvad sel ajal tavapärasest sagedamini inimese silma alla – neid võib näha põldudel hiiri püüdmas, lihtsalt ringi lippamas või kividele ja põõsastele sirtsutamas. Öösiti võib kuulda rebaste kiledaid-kähedaid haugatusi või kaklevate loomade kiunumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles