Erkki Koort Ei maksa lasta ennast vene luuraja vasikasilmadest eksitada (8)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
NKVD (Siseasjade Rahvakomissariaat – aastatel 1934–1946 tegutsenud Venemaa peamise luureteenistuse nimi, selle järglaseks on praegune FSB – toim) mahalaskmiskomando liige.
NKVD (Siseasjade Rahvakomissariaat – aastatel 1934–1946 tegutsenud Venemaa peamise luureteenistuse nimi, selle järglaseks on praegune FSB – toim) mahalaskmiskomando liige. Foto: Kuvatõmmis / Youtube

Lisaks avalikule sõjale käib pidevalt varjatud luuresõda, mille ohvriks on kerge sattuda, sest selle korraldajad on saatanlikult professionaalsed. See, et sõjakurjategijad saavad esitada oma narratiive Lääne meedias, on naiivsus ja kasulik Venemaale, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Hiljuti Venemaalt Norrasse põgenenud «endine» wagnerlane Andrei Medvedev esineb Norra ja üleilmses meedias oma looga. Lugu räägib sellest, kuidas Vene armee endisel sõjaväelasel ja Ukrainas sõdinud palgasõduril tärkab südametunnistus ning ta põgeneb, sest ei soovi enam tappa.

Wagneri loojale Jevgeni Prigožinile ette kandev palgasõdur teab palju valgustkartvaid fakte. Enda sõnul kümnest haarangust pääsenud mees jookseb valges maskeerimisriietuses üle jäätunud järve Venemaalt päästva Norra kalda suunas. Kuulid vihisevad, sest Venemaa piirivalve on tema põgenemist märganud ning avab põgeniku suunas tule. Mees pääseb ja palub Norras varjupaika.

Tagasi üles