PEETER TALI ⟩ Enne lääne tankide saabumist Ukrainasse ehk läbimurde ootuses ja lootuses

Peeter Tali
, kolonel, ajalehe Kaitsetahe toimetaja
Copy
Prantsuse tanki Leclerc iseärasuseks on automaatne laadimissüsteem. Ka Prantsusmaa võib oma tanke Leclerc saata Ukrainale, peaminister Élisabeth Borne on teatanud parlamendi ees, et seda võimalust analüüsitakse. Pildil olevad tankid osalesid Jeemeni kodusõjas. 
Prantsuse tanki Leclerc iseärasuseks on automaatne laadimissüsteem. Ka Prantsusmaa võib oma tanke Leclerc saata Ukrainale, peaminister Élisabeth Borne on teatanud parlamendi ees, et seda võimalust analüüsitakse. Pildil olevad tankid osalesid Jeemeni kodusõjas. Foto: SALEH AL-OBEIDI/AFP/Scanpix

Iga välja õpetatud tankisti erutab tankiteema metsikult, sest tank on ilmselgelt ülemüstifitseeritud relvasüsteem. Paraku ei ole iga roheline ja mürisev asi tank ning ainult tankid ei too moodsas sõjas lahinguväljale murrangut.

Kuid piinlikult veninud scholzing ehk lõputu venitamine ja lubaduste mittetäitmine on läbi. Saksamaa sotsiaaldemokraadist liidukantsler Olaf Scholz andis kasvanud rahvusvahelisele survele järele ja lubas saata Ukrainasse 14 Leopard 2A6 tanki ning mis kõige tähtsam: nõustus Leopard tankide reekspordiga teistest riikidest Ukrainasse. Tankide Leopard tootjamaana on just Saksamaa otsustada, kuhu nende valmistatud relvasüsteeme võib müüa või kinkida.

Millega ukrainlased sõdivad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles